Da bi stomatološki tretman bio uspešan, pre samog početka tretmana neophodno je pravilno odraditi dijagnostiku početnog stanja.

 

Važnost pravilne dijagnostike

U Smile Time ordinaciji pomoću RTG aparata i aparata za ispitivanje kvaliteta zuba moguće je sveobuhvatno dijagnostifikovati početno stanje zuba i usmeriti terapiju u pravom smeru kako bi pacijenti dobili željene rezultate. Početno stanje zuba igra bitnu ulogu u samom smeru kojim će dalja terapija ići, jer je svaki slučaj poseban i zavisi od pacijenta i stanja njegovih zuba u trenutku kada nam se on obrati.

Tokom pregleda, ili ukoliko to stomatološka procedura zahteva, može se odraditi snimanje zuba u Smile Time ordinaciji, što omogućava dodatni komfor jer u tom slučaju ne dolazi do prekida same intervencije. Pacijent ne mora da odlazi na drugo mesto kako bi snimio zub, tako da se terapija odmah nakon snimanja nesmetano nastavlja.

U našoj ordinaciji koristimo digitalni Sironin rendgen aparat kao i digitalni senzor što značajno smanjuje količinu zračenja, podiže kvalitet snimka na viši nivo, a snimak je odmah spreman i lekari i pacijent mogu da ga dobiju na uvid. Nakon odrađenog snimka, pravi se dalji plan za rešavanje stomatološkog ili ortodontskog problema koji određeni pacijent ima. 

Pomoću dobro osmišljenog plana terapije, za koji je neophodno odraditi pravilnu dijagnostiku slučaja, u Smile Time ordinaciji postižemo vrhunske rezultate i dobijamo pacijente koji su zadovoljni svojim osmehom. 

Dijagnostika

Specijalistički pregled

Oralno-hirurške intervencije su u nekim situacijama neizbežne kako bi se očuvalo zdravlje usne duplje. Problemi koji se rešavaju ovim intervencijama uglavnom zadaju različite poteškoće pacijentima, narušavajući njihov kvalitet života. Bol, otežan govor, teskobe pri žvakanju, otok i glavobolja samo su neke od ovih neprijatnosti.

Bilo koja oralno-hirurška intervencija da je u pitanju, rađenjem detaljne analize slučaja i sprovođenjem odgovarajuće terapije, dolazi se do željenih rezultata bezbolno i jednostavno, a kvalitet života pacijenta postaje bolji.

Specijalistički hirurški pregled je neophodan u planiranju oralno-hirurške terapije i on prethodi svakoj oralno-hirurškoj intervenciji.

Na osnovu kliničke slike i pomoćnih dijagnostičkih sredstava, vrši se analiza postojećeg stanja i zatim se na osnovu nje izvodi detaljno planiranje hirurškog zahvata. Naš stručni tim se maksimalno posvećuje svakom slučaju, tako da oralno-hirurški zahvati u Smile Time ordinaciji protiču lagodno i bezbolno uz dodatnu pomoć lokalne anestezije. Savršen osmeh nije samo stvar estetike, jer je savršen osmeh zdrav osmeh. Zdravlje usne duplje utiče na zdravlje celog tela pa je zato izuzetno važno održavati zube zdravim, redovno ih pregledati i sanirati eventualne probleme ukoliko se na njih naiđe.

Smile Time beli logo

© Copyright Smile Time 2020-2023