Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je postupak koji se može sprovoditi u stomatološkoj ordinaciji ili u kućnoj atmosferi. Sve popularniji osmesi koje vidimo na malim ekranima, društvenim mrežama, ali i na ulici, mnoge su izamili da potraže idealno rešenje.

Izbeljivanje zuba je postupak koji se koristi radi uklanjanja mrlja, promena boje i disfunkcionalnih pigmentacija sa površine zuba. Na ovaj način se postiže svetliji i blistaviji osmeh.

Postoji dva načina za izbeljivanje zuba: profesionalno izbeljivanje u stomatološkoj ordinaciji i kućno izbeljivanje.

Popravka

Izbeljivanje zuba u stomatološkoj ordinaciji:

Brzina i efikasnost: Profesionalno izbeljivanje u našoj ordinaciji obično daje brže rezultate i pogodno je za sve one koji žele to učiniti na efikasniji način. Za ordinacijsko izbeljivanje zuba se obično odlučuju klijenti koji imaju kratak rok zbog nekod događaja ili nemaju vremena da celokupni tretman izbeljivanja sprovedu kod kuće. Na ovaj način se može postići primetno svetliji osmeh već nakon jedne posete.

Izbeljivači: U našoj ordinaciji „Smile Time“ se koriste izbeljivači koji nisu štetni po zdravlje, ne ugrožavaju ga i ne remete unutrašnjost usne flore.

Nadzor našeg stručnjaka: Stomatolog prati postupak i može prilagoditi intenzitet izbeljivanja prema potrebama samog klijenta i osetljivosti zuba i desni. Ovo minimizira rizik od prekomernog izbeljivanja ili oštećenja desni.

Kućno izbeljivanje:

Praktičnost: Kućno izbeljivanje pruža veću fleksibilnost, jer klijenti mogu izvoditi postupak u udobnosti svojih domova.

Blage formule: Kućni izbeljivači često koriste blaže formule izbeljivača, čime se smanjuje rizik od osetljivosti zuba i desni.

Vreme trajanja: Kućno izbeljivanje može zahtevati kontinuiranu primenu u periodu od nekoliko dana do nekoliko nedelja. Pacijenti na udlagama(splintovima) koje su posebno napravljene za gornju i donju vilicu aplikuju gel i drže u ustima 6 do 8 sati (najčešće noću). Splintovi za beljenje zuba slični su retejnerima posle fiksnog ortdoksnog aparata. To omogućava veću kontrolu nad postupkom, ali takođe zahteva odgovornost pacijenta da sledi upute koje mu mi dajemo pre samog kretanja u proces izbeljivanja zuba.

Popravka
Popravka

Zašto se odlučujemo za izbeljivanje zuba?

Pojedine namirnice koje svakodnevno konzumiramo kao na primer kafa, čaj ili gazirana pića umeju da utiču na boju naših zuba. Isto tako nezdrave navike kojima smo skloni kao što je pušenje, bitno utiču na boju naših zuba i to za po nekoliko nijansi.

Izbeljivanje zuba je stomatološki tretman koji nas dovodi do savršenog osmeha i lišava nas naslaga koje smo taložili tokom godina.

Da li je izbeljivanje zuba bezbedan tretman?

Ako ste u nedoumici oko tretmana, možete kontaktirati našu „Smile Time“ ordinaciju kako bi smo vam dali sve neophodne informacije. Na ovaj način vi ćete kroz ceo proces proći još lakše i opuštenije.

Izbeljivanje zuba je estetski stomatološki tretman koji vam omogućava nekoliko nijansi svetliju boju zuba. Svetlija boja zuba nije samo idealna za savršen osmeh, već vam daje na svežini, podmlađuje vas i celokupan vaš izgled deluje aktraktivnije.

Izbeljivanje zuba u našoj ordinaciji „Smile Time“

Kada dođete kod nas na tretman izbeljivanja zuba, prvo što uradimo jeste detaljni pregled vaših zuba i desni. Ono što je bitno da znate jeste da efekat samog izbeljivanja zuba traje oko dve godine. Naravno ako povedete računa o vašoj ishrani i konzumaciji raznih jela i pića vi produžavate efekt. Isto tako ako želite dugotrajniji beli osmeh povedite računa o nikotinu.

Idealan osmeh uz malu pomoć našeg „Smile Time“ tima

Izbeljivanje zuba će vaše zube učiniti mnog beljim, lepšim i zdravijim. Ako postoji potreba da pre samog tretmana izbeljivanja zuba odradimo popravku zuba, sanaciju (korekciju desni) ili neku drugu korekciju udradićemo to kako bi zdravstveno i estetski bili zbrinuti. Na ovaj način vaš osmeh će ne samo biti lep i privlačan već i zdrav.

Vašem osmehu nakon izbeljivanja zuba u našoj ordinaciji možete pomoći i vi. Ono što je bitno jeste da redovno održavate higijenu zuba četkicom i da teško dostupna mesta tretirate koncem za zube. Sva ova mala pravila neće uticati samo na trajnost vašeg blistavog osmeha već i na sveukupno zdravlje vašeg organizma. Ako imate veštačke zube ili krunice, one se ne mogu beliti, ali zato uvek možemo staviti novu svetliju krunicu.

Popravka
Smile Time beli logo

© Copyright Smile Time 2020-2023