Izbeljivanje zuba

Pojedine namirnice, pića kao što su kafa, čaj, vino i nezdrave životne navike poput pušenja, tokom vremena stvaraju mrlje na zubima ili ih u celosti tamnije oboje i ostavljaju utisak neprivlačnog osmeha. Takav osmeh se ređe pokazuje, osoba koja ga nosi je odmerenija u komunikaciji, a sve to utiče i na samopouzdanje. U današnje vreme se ovaj problem može bezbolno, brzo i lako otkloniti kroz izbeljivanje zuba.

Izbeljivanje predstavlja estetski stomatološki postupak kojim se postojeća boja zuba menja u nekoliko nijansi svetliju, što je odličan način da izgledate mlađe i atraktivnije.

Postupak se izvodi nakon detaljnog pregleda u stomatološkoj ordinaciji i pod kontrolom stomatologa. Efekat izbeljivanja traje oko 2 godine i, što je najvažnije, postupak je bez ikakvog rizika po zdravlje vaših zuba. Postoje dva načina izbeljivanja zuba koje preporučujemo pacijentima: kućno i ordinacijsko.

Kućno izbeljivanje zuba

Ukoliko se postupak izbeljivanja vrši kod kuće, u ordinaciji se najpre, prema otisku zuba pacijenta, izrađuju individualne udlage (splintovi).

Individualne udlage koje se prave za gornju i donju vilicu, pacijent samostalno koristi kod kuće tako što u njih stavlja gel za beljenje zuba i drži u ustima najčešće tokom noći 6–8 sati. Postupak se ponavlja oko 10 dana.

Ovaj proces izbeljivanja traje duže nego izbeljivanje u ordinaciji, ali je rezultat trajniji.

Beljenje zuba
Ordinacijsko Beljenje

Ordinacijsko izbeljivanje zuba

Postupak ordinacijskog izbeljivanja zuba izvodi se u stomatološkoj ordinaciji, u jednoj seansi, i traje oko 45 minuta. Ovom metodom zubi se mogu izbeliti od 1 do 3 nijanse. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, a postupak se može i ponoviti u nekoliko seansi.

Tehnika se izvodi tako što se na desni (gingivu) nanese zaštitni gel, a potom se na zube aplikuje gel za izbjeljivanje na bazi vodonik peroksida.

Razlika između beljenja u ordinaciji i kućnog beljenja zuba je u koncentraciji aktivne supstance u gelu. U slučaju kućnog beljenja ta koncentracija je niža pa sama procedura nešto duže traje, ali je krajnji efekat dugotrajniji.

Pre i posle izbeljivanja

 

Izbeljivanje zuba je postupak koji će zube učiniti beljim i lepšim, a osmeh privlačnijim, ali ne i zdravijim. Upravo zbog toga se preporučuje da se, ukoliko postoji potreba, pristupi popravci zuba, ugrade implanti tamo gde fale zubi, pa tek onda uradi izbeljivanje. Tad će Vaš osmeh zablistati u punom sjaju.

Da bi postupak izbeljivanja zuba imao bolji efekat, potrebno je nakon izbeljivanja redovno održavati higijenu zuba četkicom i čišćenjem nepristupačnih mesta koncem za zube ili intradentalnom četkicom i težnja ka zdravim životnim navikama. 

Hijaluronski fileri

Starenje je prirodan proces u kom se naše telo menja tokom godina.

Tokom starenja, promene su najvidljivije na koži. I u ranim kulturama, ljudi su pokušavali na razne načine da uspore ovaj proces. Da bi sačuvala lepotu svoje kože, Kleopatra se kupala u mleku. Terapija lica pijavicama koristila se radi vraćanja mladalačkog izgleda. U staroj Kini, protiv bora se koristila vatra. Danas, srećom ne moramo pribegavati ekstremnim metodama da bismo koži vratili volumen.

Za očuvanje lepote kože glavnu ulogu ima hijaluronska kiselina. Njen zadatak je da vezuje vodu i na taj način je zadrži u koži čineći je zategnutom i glatkom. Najizloženija uticajima spoljašnjih faktora, a samim tim i najugroženija je koža lica i vrata. Vremenom ona gubi elastičnost, postaje suva, sklona stvaranju bora, a usne postaju tanje. U današnje vreme, zbog stresa i loših životnih navika proces starenja se ubrzava, pa se hijaluronska kiselina počinje gubiti iz kože već posle dvadeset pete godine.

Bore i opadanje tonusa lica nastupaju kada prirodne rezerve hijalurona počnu da se gube iz kože. Kao posledica te vrste dehidratacije, gubi se volumen kože, pojavljuju se bore i koža dobija umoran i dehidriran izgled.

Proces starenja se nažalost ne može zaustaviti, ali se primenom kvalitetnih anti-aging tehnika može usporiti a posledice se mogu ublažiti.
 

Hijaluron je prirodni sastojak naše kože koji joj daje tonus i volumen, održava je gipkom i svežom.
 

Popunjavanje bora hijaluronskim filerima, kojima se nadoknađuje nedostatak hijaluronske kiseline u tkivu, bezbolna je i neinvazivna metoda vraćanja mladolikog i svežeg izgleda kože i kontura lica.

Savremeni hijaluronski fileri u potpunosti imitiraju prirodni hijaluron u koži. Imaju stimulativni efekat na okolno tkivo, što znači da koža postaje tonirana, hidrirana i ima izraženiji volumen nego što je to bio slučaj pre punjenja.

Hijaluron

Hijaluronski fileri su odličan izbor za povratak mladalačkog i svežeg izgleda lica.

 

Koža tretirana hijaluronskim filerima sporije stvara ponovne bore, povoljno utiče na okolna tkiva a efekti tretmana vidljivi su devet meseci.

Kod nas ćete dobiti profesionalnu uslugu popunjavanja:

  • nazolabijalnih bora – bora od nosa do usana,
  • marionetskih bora – bore ispod spoljašnjih uglova usana,
  • korekcija bora oko gornje i donje usne,
  • korekcije asimetrije u donjoj trećini lica,
  • uvećanje usana i isticanje kontura usana.

Koristimo hijaluronske filere poslednje generacije sa lokalnim anestetikom. Tretman je bezbolan, traje kratko 30–45 minuta, nakon čega se možete vratiti normalnim dnevnim aktivnostima. Rizik od komplikacija je minimalan, a efekti su vidljivi odmah.

Smile Time beli logo

© Copyright Smile Time 2020