Popravka zuba uključuje plombiranje zuba u svoju proceduru.

Popravka

Šta je plombiranje zuba?

Ako se na zubima pojavi karijes (šupljina), zubar može ukloniti oštećeno tkivo i zatvoriti šupljinu plombom, obično od kompozitnog materijala.

Često je ljudima sama reč plombiranje zuba simbol za nešto bolno ili dugotrajno kao proces. Možete se opustiti kod nas i videćete da će sve proteći u najboljem redu. Ovo je rutinska procedura koja se sprovodi u lokalnoj anesteziji bez osećaja bola. Za krajnji cilj ima postavljanje plombe od kompozitnog materijala koja je u boji vaših zuba. Na ovaj način vi ne samo da vraćate vašem zubu funkciju, već je i estetika zadovoljena kako treba.

Plombiranje zuba kao stomatološka procedura koja obnavlja funkciju zuba

Plombiranje zuba, takođe poznato kao stomatološka plomba. Ovo je stomatološki postupak koji se koristi za popunjavanje šupljina (karijesa) na zubima kako bi se obnovila njihova funkcija i zaustavilo dalje propadanje.

Koja je procedura plombiranja zuba?

Pregled i dijagnoza

Prvi korak je pregled zuba. Na osnovu rendgenskih snimaka i kliničkog pregleda, mi u ordninaciji Smile Time lokalizujemo nastalu šupljinu (karijes) i na osnovu uvida vidimo da li je potrebno plombiranje.

Lokalna anestezija

Da bi se obezbedila bezbolnost tokom postupka, zub se anestezira lokalnom anestezijom. To čini postupak udobnijim, vi ste opušteniji, a odsustvo bola je potpuno.
Popravka

Uklanjanje oštećenog tkiva

Pažljivo uklanjamo oštećeno ili trulo tkivo iz zuba pomoću specijalnih instrumenata. Ovo uključuje uklanjanje karijesa i svih drugih oštećenja.

Priprema šupljine

Nakon što je oštećeno tkivo uklonjeno, stomatolog će pripremiti šupljinu za plombiranje. To uključuje čišćenje i oblikovanje šupljine kako bi se omogućilo dobro prianjanje plombe.

Ispunjavanje zuba plombom

Nakon pripreme šupljine, postavljamo plombu(ispun) u zub. Plombe se obično prave od različitih materijala, uključujući kompozitne smole, amalgam ali i druge materijale. Nakon što je plomba postavljena, poliramo zub kako bi se postigao glatki površinski finiš. 
Popravka

Koje se plombe najčešće koriste?

U ordinaciji Smile Time mi koristimo bele plombe. Kompozitne plombe koriste se da bi vratile zubu funkciju, integritet i morfologiju nastalu usled oštećenja karijesom, prelomom ili nečim drugim. Bele plombe vezuju se direktno za površinu zuba štiteći ga od daljeg loma. Smile Time ordinacija koristi najsavremenije estetske materijale za zubne plombe, na taj način mi zadovoljavamo estetske i mehaničke potrebe.

Procedura plombiranja i trajanje

Naši novi klijenti česti imaju mišljenje da je sama procedura plombirnja zuba dugotrajna i bolna. Plombirnaje zuba se izvodi u jednoj poseti, dok se lokalna anestezija koristi kao sredstvo da spreči bol. Redovni pregled zuba može održavati vaše stanje zuba i celokupnu oralnu higijenu, međutim ako vam je potrebno plombiranje zuba budite uvereni da će se to izvesti najbolje i najpovoljnije po vas.
Smile Time beli logo

© Copyright Smile Time 2020-2023