Plombiranje zuba – Bele plombe

Plombiranje zuba

 

Plombiranje zuba se koristi kako bi se popravio zub zahvaćen karijesom, ili da se poboljša oblik i izgled zuba koji je promenjen usled erozivnih faktora (klinaste erozije u predelu vrata zuba, odlomljene ivice, nekvalitetni zubi). bele-plombe

 U današnje vreme kada je estetika važan faktor, plombe za zube moraju da zadovoljavaju i njene najviše standarde, tako da zubi izgledaju prirodno.

Bele plombe – kompozitne plombe koriste se da bi vratile zubu funkciju, integritet i morfologiju nastalu usled oštećenja karijesom, prelomom ili drugim oštećenjima. Bele plombe vezuju se direktno za površinu zuba štiteći ga od daljeg loma.Ove plombe su se znatno usavršile, da su skoro u potpunosti potisnuli upotrebu amalgama („sive plombe“).

 

U ordinaciji Smile Time koriste se najsavremeniji estetski materijali za zubne plombe, koji u potpunosti zadovoljavaju mehaničke i estetske kriterijume. Intervencija se izvodi u jednoj poseti uz primenu lokalne anestezije tako da je zahvat potpuno bezbolan.

Lečenje zuba

 

Zdravlje zuba neophodno je za zdravlje celog organizma.

Zašto lečiti zube?

Inficiran zub neće se izlečiti sam od sebe. Neophodna je intervencija stomatologa. Nelečen zub izvor je mikroorganizama koji putem cirkulacije dospevaju u sve delove organizma uzrokujući različite bolesti kojima se najčešće ne može pronaći uzrok.

Unutar zuba nalaze se krvni i limfni sudovi koji prehranjuju zub, te živci (nervi) koji zubu daju osetljivost. Dublji karijes ili povreda (fraktura) zuba mogu dovesti do infekcije krvnih sudova i živca unutar zuba. U takvim slučajevima potrebno je uraditi tzv. endodontski tretman ili lečenje zuba.

Lečenje zuba zahteva veštog stomatologa i često je potrebno više od jedne posete.

Proces lečenje zuba:

  • Uklanjanje infekcije iz korena zuba
  • Čišćenje i oblikovanje kanala korena zuba i postavljanje leka
  • Kada je sva infekcija uklonjena i zub izlečen, zub se trajno zatvara plombom ili krunicom

 

root-canal-stages-1root-canal-stages-2